Vi blogger om Teknologi Rekruttering IT AI Innovasjon

Rekruttering: Employer Branding kan være kostnadseffektivt

Rekruttering og Employer Branding
Rekruttering er en kritisk komponent i enhver organisasjons suksess. Likevel kan det også være en betydelig kostnadsdrivende prosess. Heldigvis er det en effektiv metode for å redusere rekrutteringskostnadene: Employer Branding.

Del dette blogginnlegget

Et sterkt employer brand kan ha en direkte innvirkning på rekruttering og kostnadene på flere måter:Employer Branding handler om omdømmet og ryktet som en organisasjon har som arbeidsgiver. Det omfatter hvordan potensielle ansatte oppfatter selskapet og hvor attraktivt det er som arbeidsplass.

1. Tiltrekke gode kandidater

En organisasjon med et sterkt employer brand har en tendens til å tiltrekke seg flere dyktige søkere. Potensielle ansatte vurderer selskapets omdømme når de avgjør hvor de skal søke jobb. Jo mer tiltalende brandet er, desto flere kvalifiserte kandidater vil søke på stillingene i organisasjonen. Dette reduserer behovet for aktivt å søke etter og aktivt rekruttere kandidater og gir deg et bredere utvalg av talent å velge mellom.

2. Redusert behov for annonsering

Med et sterkt employer brand kan du ofte redusere annonseringskostnadene. Dette skyldes at du vil motta flere søknader organisk via nettstedet ditt eller sosiale medier, uten behov for kostbare stillingsannonser. Folk vil allerede være kjent med organisasjonen og ønske å jobbe der. Dette betyr mindre penger brukt på rekruttering og annonseringskampanjer.

3. Effektivisert rekrutteringsprosess

Når organisasjonen har et sterkt employer brand, er sannsynligheten større for at kandidater som søker på stillingene, allerede har en positiv oppfatning av selskapet. Dette gjør at du kan forkorte rekrutteringsprosessen, siden du kanskje ikke trenger å gjennomføre så mange intervjuer eller administrere så mange tester. En smidig rekrutteringsprosess sparer både tid og penger.

4. Redusert turnover

Med et sterkt employer brand er det mindre sannsynlig at ansatte vil slutte. Dette skyldes at organisasjonen har et godt rykte som arbeidsgiver og en kultur som passer de ansattes verdier. Lavere turnover betyr at du ikke trenger å bruke tid og ressurser på å erstatte ansatte kontinuerlig, noe som også reduserer utgifter ved rekruttering på lang sikt.

5. Anbefalinger og henvisninger

Med et sterkt employer brand er det mer sannsynlig at dine ansatte vil anbefale selskapet til sine kontakter og nettverk. Dette kan resultere i flere kvalifiserte søkere som kommer inn gjennom henvisninger, som vanligvis har lavere rekrutteringskostnader sammenlignet med andre kilder.

I en tid hvor organisasjoner er opptatt av å kutte kostnader, er det viktig å huske på kraften i et sterkt employer brand. Det kan være en investering i omdømmebygging som gir betydelige besparelser på lang sikt. Så, før du starter neste rekrutteringskampanje, sørg for å vurdere og styrke egen merkevare. Det kan være nøkkelen til å effektivisere rekrutteringskostnadene og sikre at du tiltrekker deg de beste talentene innen rekruttering.


Les mer om hvordan vi jobber her: https://endelig-mandag.no/om-oss/

Abonner på vårt nyhetsbrev

Utforsk mer

Vil du se hvordan vi endrer rekruttering?

Olav Brunborgs vei 4-6
1396 Billingstad

© Endelig-Mandag | Alle rettigheter forbeholdt | Personvern