Vi blogger om Teknologi Rekruttering IT AI Innovasjon

AI-ingeniør, den raskest voksende rollen på LinkedIn

Ai-utvikler Blogginnlegg Endelig-Mandag AS
Føler du fortsatt at det er lite fast hold i buzzen rundt AI? Arbeidsgivere gjør ikke det - i hvert fall ikke i henhold til de siste LinkedIn-dataene om betalte jobbinnlegg.

Del dette blogginnlegget

LinkedIn oppdaterer sine lister over de jobbene som vokser raskest kvartalsmessig. En ting de har bitt seg merke i denne runden, er at tittelen AI-engineer ikke bare var på listen i forrige kvartal, men den topper nesten listen dette kvartalet. Det er meget sjelden i følge LinkedIn.

Mens AI ingeniør er en relativt ny tittel som arbeidgivere ansetter for, kan mange av ferdighetene som kreves være mer kjent enn du tror – som programmeringskunnskaper i språk som Phyton, C++, NPL( naturlig språkbehandling) og Machine Learning.

AI-teknikk kan være utfordrende å studere på grunn av sin flerfaglige natur, som kombinerer konsepter fra informatikk, matematikk, statistikk og domenespesifikk kunnskap. Det krever et solid grunnlag innen programmering, algoritmer, maskinlæring og dyp læring.

Gitt den raske teknologiske innovasjonen, er en solid forståelse av AI og andre nye teknologier nødvendig for å forbli konkurransedyktig i dagens arbeidsmarked. 

Hva gjør en AI-Ingeniør?

En AI-ingeniøre er rett og slett en spesialist som tar ansvar for en bedrifts kunstig-intelligensrelaterte opgaver og prosjekter.

En mastergrad i kunstig intelligens er et fremtidsrettet studium. Markedet tørster etter denne kompetansen, og etterspørselen vokser enormt. En uteksaminert student jobber typisk i konsulentselskaper, hos programvareprodusenter eller lignende.  Fullført femårig utdanning gir graden master i teknologi – sivilingeniør.

Enten du ønsker å ansette AI-ingeniørtalent for å hjelpe bedriften din med å holde seg i forkant, selgere for å holde livsnerven i virksomheten din i gang, eller pleiepersonell til å ta vare på pasienter, vet at du møter hard konkurranse. Sørg for at ansettelsesprosessen din er så optimalisert som mulig, fra å lage stillingsbeskrivelsen til å lage et konkurransedyktig tilbud som møter kandidatenes behov.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Utforsk mer

Endelig-Mandag It rekruttering
Blogg

3 år som rebeller og pionerer!

I dag er en spesiell dag for oss i Endelig-Mandag: Vi feirer 3 år siden vi begynte å realisere drømmen om å skape en virksomhet

Vil du se hvordan vi endrer rekruttering?

Olav Brunborgs vei 4-6
1396 Billingstad

© Endelig-Mandag | Alle rettigheter forbeholdt | Personvern