Vi blogger om Teknologi Rekruttering IT AI Innovasjon

Rekrutteringstrender i 2024

Del dette blogginnlegget

Velkommen til 2024, et år som markerer et skifte i rekrutteringslandskapet, hvor teknologi og automatisering tar ledelsen. For både jobbsøkere og rekrutterere bringer dette nye muligheter og utfordringer som vil forme måten vi nærmer oss ansettelsesprosesser på. La oss utforske de spennende trendene som vil prege rekrutteringsverdenen dette året, og hvordan de vil påvirke deg som kandidat på leting etter din neste karriereutfordring. Gjør deg klar for en reise inn i en fremtid hvor proaktivitet, teknologisk fremskritt og kandidatfordeler står i fokus.

 

1 – Generasjon Z entrer arbeidsstyrken:

Generasjon Z vil entre arbeidsmarkedet på junior-nivå. Det som skiller dem fra tidligere generasjoner, er deres forventning om alt virtuelt og i et hurtig tempo. Tradisjonelle rekrutteringsmetoder vil ikke lenger være effektive. Derfor må rekrutteringsbyråer tilpasse seg, ved å investere i rekrutteringsautomatisering, mobiloptimaliserte søknadsprosesser og kontinuerlig kandidatengasjement gjennom hele ansettelsesprosessen.

2 – Proaktivt kandidatengasjement:

En LinkedIn-undersøkelse viser at 84% av rekrutterere mener engasjement med passive kandidater blir viktigere, spesielt for lavere og mellomledelsesnivåer. Her blir historiefortelling og en personlig tilnærming viktig. Rekrutterere må ikke bare håndtere data, men også bruke data-drevne innsikter for å veilede beslutninger og sette strategier sammen med bedriftsledere.

3 – Bruk av rekrutteringsautomatisering:

2024 vil trolig se en økning i bruken av automatisering for å forenkle repetitive oppgaver innen rekruttering. En undersøkelse blant rekrutteringsprofesjonelle understreker at investering i rekrutteringsverktøy og teknologi er nøkkelen til å forbedre rekrutteringsytelsen. Rekrutteringsautomatisering gir muligheten til å analysere CV-er, håndtere kandidat- og klientrørledninger, og samtidig publisere jobber på flere plattformer.

4 – Data-sentrert rekruttering:

Mens bruken av AI i rekruttering ikke er helt ny, ser vi en utvikling mot avansert teknologi for å gjøre ansettelsesbeslutninger mer presise. Fokus skifter fra karakterer og erfaring til kandidatens personlighet. Taktiske målinger som tid til å fylle stillinger og antall kandidater per ansettelse vil fortsatt være viktige, men strategiske målinger som evaluerer forretningsresultatene vil spille en større rolle.

5 – Mangfold og inkludering:

Eagle Hill Consulting viser at 53% av amerikanske arbeidere mener mangfold, likestilling og inkludering  er avgjørende når de vurderer en arbeidsgiver. Yngre arbeidstakere, spesielt Generasjon Z og millennialer, vektlegger dette enda mer. Derfor må rekrutteringsbyråer fokusere på innovative evalueringsteknologier for å eliminere skjevhet i ansettelsesprosessen.

6 – Merkevarebygging:

Arbeidsgivermerkevarebygging blir stadig viktigere. Det er essensielt å posisjonere seg som et selskap som bryr seg om ansattes trivsel og utvikling. Selv mindre team må prioritere dette da fremtidens rekruttere forventer at deres velferd blir satt i fokus.

Når vi nå skriver 2024 er det tydelig at rekrutteringslandskapet endrer seg i en retning som kan være til stor fordel for deg som jobbsøker.

Automatiseringen som tar fart, gir ikke bare arbeidsgivere muligheten til å effektivisere prosessene, men den gir også deg som kandidat en rekke positive fordeler.

Tenk deg å søke på flere stillinger med bare noen få klikk, få raskere tilbakemeldinger og oppleve en jevnere og mer transparent ansettelsesprosess. Med den økende bruken av AI og automatisering vil du som kandidat kunne oppleve en mer strømlinjeformet vei fra å vise interesse for en stilling til å bli en verdifull del av et team.

I stedet for å bli oversett blant mengden av CV-er, vil automatisering hjelpe deg med å bli lagt merke til for dine ferdigheter og kvalifikasjoner. Dette betyr at dine unike styrker og erfaringer kan skinne gjennom, og du kan potensielt finne drømmejobben din raskere og enklere enn noensinne.

Så, som du forbereder deg på karrierestart i 2024, kan du glede deg over mulighetene som den automatiserte rekrutteringsprosessen bringer med seg. Det er ikke bare arbeidsgivere som drar nytte av denne utviklingen; du som kandidat har også mye å vinne. Økt effektivitet, tydeligere kommunikasjon og en smidigere vei til din neste jobbventer. La oss ønske fremtiden velkommen med åpenhet og entusiasme for de spennende endringene som venter oss alle i rekrutteringsverdenen.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Utforsk mer

Endelig-Mandag It rekruttering
Blogg

3 år som rebeller og pionerer!

I dag er en spesiell dag for oss i Endelig-Mandag: Vi feirer 3 år siden vi begynte å realisere drømmen om å skape en virksomhet

Vil du se hvordan vi endrer rekruttering?

Olav Brunborgs vei 4-6
1396 Billingstad

© Endelig-Mandag | Alle rettigheter forbeholdt | Personvern