Vi blogger om Teknologi Rekruttering IT AI Innovasjon

Fire fordeler med å skifte jobb

Del dette blogginnlegget

Endelig-Mandag er et kandidat-styrt IT-rekrutteringsselskap.
Vår jobb er å stille spørsmålet: Hva vil du vinne på å skifte jobb?

Er du  IT-ekspert så vet du sikkert at din erfaring og kompetanse er veldig etterspurt i dagens marked, og de aller beste IT-teknologene velge å jobbe akkurat hvor hun/han vil.
Nettopp derfor er det viktig å tenke gjennom de fordelene som vi her nevner for å ta skrittet å skifte jobb.
Jeg tenkte å nevne 4 meget gode grunner å ha i tankene når det gjelder et eventuelt jobb-bytte. Individuelt kan det sikkert gis enda flere grunner å skifte jobb, men jeg tenker her å være mest mulig generell.

Det er viktig å ha i bakhodet at det å bytte jobb med noen års mellomrom faktisk kan være veldig bra for karrieren din. Jobbskifte skjer daglig, og i mange tilfeller kan det være med på å bygge karrieren din videre.

1. Du utvider nettverket ditt.

Jo flere mennesker du møter, jobber med og blir kjent med, jo større potensielt profesjonelt nettverk jobber du med. Når du bytter jobb en gang i blant, utvides antallet kontakter, noe som gir flere og større muligheter for fremtiden. Det kan til og med føre til enda et jobbskifte. Ansatte som blir ansatt via henvisning blir ofte ansatt mye raskere enn de som kommer til en jobb gjennom en annen vei.
Det å bruke nettverk og/eller LinkedIn er et bra utgangspunkt for også å se hvor etterspurt din erfaring og kompetanse virkelig er.
Et stort nettverk på den tekniske siden og bedre forståelse hvordan andre selskaper bygger sitt DNA kan være viktig å få bedre innsikt om.

2. Du lærer nye ferdigheter.

En av de største fordelene med å bytte jobb er at det er en fin måte å få nye ferdigheter på. Det er viktig å fortsette å lære og vokse i dagens økonomi for å holde seg konkurransedyktig. Dette gjelder spesielt deg som jobber innen IT og teknologi,

«Det vil gi deg mulighet til å få verdifull teknisk kunnskap i forskjellige miljøer og kulturer», sier Egil Thengs, som er Partner og concept Manager i Endelig-Mandag.
«Her møter du kanskje en kunde som jobber med mer fremtidsrettet teknologier og kode, samt gjerne har fokus på å ha minst mulig «tech-gjeld. Du kan bli presentert ovenfor en kunde som har som mål å hele tiden jobbe med utviklingen av teknisk-språk, API og utviklings-kode. Det er helt nødvendig for teknologer å holde seg oppdatert i et svært konkurranseutsatt marked.
Det er flere selskaper der ute som virkelig investerer i sine ansatte, og i Endelig-Mandag er det et krav at de kundene vi jobber med  må ha et kompetanseutviklingsprogram for alle sine ansatte.
Å lære nye ting er bra for deg – det stimulerer for eksempel innovasjon og øker selvtilliten.»

 3. Du vil bli mer begeistret for det du gjør.


Det hjelper å elske det du gjør. Å bytte jobb og føle deg begeistret for arbeidet ditt er en god ting i seg selv. Men det er også naturlig at hvis du føler deg mer lidenskapelig, mer entusiastisk, vil produktiviteten og veksten også akselerere. Dette kan føre til kampanjer og andre fremskritt som kan holde denne syklusen av spenning og ytelse i gang.
Det er også hevet over enhver tvil at et jobbskifte også bygger en raskere karriere vei.
Fordelen er at du har bygget en erfaring som en ny arbeidsgiver ser verdien av og dermed er det også lettere å bygge en solid karrierevei.
Stort sett alle de rekrutteringene vi har gjort i Endelig-Mandag handler enten om at selskapet som rekrutterer er mer fremtidsrettet på teknologi og løsninger, eller at kandidaten opplever at karrieren tar et solid steg i rett retning.
Personlig vekst handler veldig mye om at andre ser ditt potensiale og legger til rette for din utvikling og vekst.

4. Elefanten i rommet: Du kan tjene bedre


Lønn er ikke alt, men det er også en meget sentral del av et eventuelt jobbskifte. Alle partene i en rekrutteringsprosess vet dette, og derfor jobber vi i Endelig-Mandag for våre kandidater. Ikke for å presse alt til det maksimale, men for at du som kandidat er trygg på at vi også ønsker å ivareta dine interesser på den kommersielle delen.
Det er viktig å forhandle lønn hvis vi ønsker å tjene mer. Ansatte som blir i samme jobb kan i gjennomsnitt forvente en økning på rundt 3 prosent per år. Men når hun/han skifter jobb, ser den gjennomsnittlige arbeidstakeren en lønnsøkning på rundt 10-15 prosent.
Å bytte jobb kan absolutt være en vei til høyere lønn, bare husk å ta hensyn til andre ting når det gjelder den kommersielle delen av et tilbud, som for eksempel: pensjonsforsikringer, helseforsikring, ulykkesforsikring,  ferietid og andre gode fordeler for alle ansatte.

Vår jobb som IT-rekrutteringsselskap er alltid å ta vare på den viktigste verdien for oss, nemlig du som er en mulig kandidat til våre gode kunder.

Se mer enn gjerne våre ledige stillinger:
http://endelig-mandag.no/stillinger/

Abonner på vårt nyhetsbrev

Utforsk mer

Endelig-Mandag It rekruttering
Blogg

3 år som rebeller og pionerer!

I dag er en spesiell dag for oss i Endelig-Mandag: Vi feirer 3 år siden vi begynte å realisere drømmen om å skape en virksomhet

Vil du se hvordan vi endrer rekruttering?

Olav Brunborgs vei 4-6
1396 Billingstad

© Endelig-Mandag | Alle rettigheter forbeholdt | Personvern