Vi blogger om Teknologi Rekruttering IT AI Innovasjon

Hvorfor skal en kandidat velge dere?

Del dette blogginnlegget

Kampen om de beste IT-ekspertene har gjerne aldri vært større.
En dyktig IT-utvikler kan velge akkurat hvor hun eller han vil ønske å jobbe.
Søkere og ansatte har en økende interesse for at arbeidsgiveren er miljøbevisste overfor markedet gjennom sine produkter og tjenester. Bærekraftig utvikling er et must for den miljøorienterte nye generasjonen arbeidstakere. Det er også en annen del av miljøbegrepet som er svært viktig, nemlig arbeidsmiljøet. Det vil si kulturen i bedriften, «slik er vi» eller «slik gjør vi det her». Vi finner mange selskaps-presentasjoner som er alt for generell i beskrivelse i sin kultur i sitt selskap.
Hvis vi er enige i at de beste IT-ekspertene kan velge hvor de vil jobbe, må dere som kunde starte med spørsmålet og finne svaret på: hvorfor skal de velge å jobbe hos oss?

Endelig-Mandag velger de kundene vi ønsker å jobbe med, å av et av de krav vi stiller til våre kunder er at alle de kundene vi jobber mer er at de er svært bevist Employer Branding og ikke minst Employer Value Propositions.
Et godt arbeidsmiljø er en indre motivasjon for medarbeidere og alle ansatte i bedriften er ansvarlige for utviklingen av miljøet. Mange velger å starte eller fortsette i en bedrift på grunn av arbeidsmiljøet og kollegaene. Utenom all annonsert «Employer Branding» er «jungeltelegrafen» en sterk og pålitelig bidragsyter for at noen vil velge å jobbe i din bedrift.

En positiv endring av et miljø og en kultur krever tydelig lederskap der man ser og anerkjenner sine medarbeidere. Her handler det ikke bare om å skryte av sine medarbeidere, men også kunne coache ansatte på rutiner som må forbedres. Hvordan man kommuniserer er nøkkelen, og ikke minst hva er det dere gjør.
Har dere god delingskultur i selskapet?
Er dere flinke å ha fokus på kompetanseheving av alle ansatte?
Bruker dere coaching aktivt blant dere ansatte?
Blir de ansatte hos dere sett og hørt?
Er det rom for ansatte som også utfordrer «status quo» ?
Har dere for mye teknologisk gjeld?
Tør dere ha ansatte de som «tør» å tenke utenfor den velkjente boksen?

Bedrifter må fremover også være interesserte i sine ansatte og tilby noe mer enn arbeidshverdagen. Det er ikke alle ansatte som har tid til aktiviteter utover sine arbeidsoppgaver og arbeidstiden, så her må man være kreativ innenfor sosialt samhold og jobbe gjennom flere kanaler. Eksempler på dette kan være å ha tid til å stoppe opp i hverdagen, handlingsfrihet, treningsgrupper, allmøter og åpen kommunikasjon for å skape eierskap blant alle. «Det enkle er ofte det beste!»

Fremtiden stiller store krav til bedrifter som skal sikre seg de beste ansatte, vi i Endelig-Mandag vet hvordan dere som selskap kan tiltrekke dere de beste IT-ekspertene i markedet.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Utforsk mer

Vil du se hvordan vi endrer rekruttering?

Olav Brunborgs vei 4-6
1396 Billingstad

© Endelig-Mandag | Alle rettigheter forbeholdt | Personvern