Vi blogger om Teknologi Rekruttering IT AI Innovasjon

Ha det gøy på jobben

Del dette blogginnlegget

Hvorfor er arbeidslykke viktig? Det ville øke ytelsen til ansatte. Fint for sjefen, men hva med deg?

Arbeidslykke er viktig fordi du sannsynligvis bruker mye tid på jobb. Og hvis du ønsker å gjøre livet mer behagelig, er den fint hvis du har det gøy de timene du er på jobb.

Å være lykkelig er fin. Og å investere i din arbeids-lykke kan gjøre hele livet mer moro. For eksempel fordi du ikke kommer hjem sliten og grinete etter en lang dag.

Invester i relasjoner, sett problemer i perspektiv, gå mer med strømmen og gjør en ting om gangen. Øk arbeidslykken trinn for trinn – det er mer moro enn du tror.

Relativer problemer

Kanskje du har det vanskelig på jobben akkurat nå. Men det er viktig å innse at jobben er ikke det viktigste i livet ditt. Det er din helse, dine kjære og din personlige utvikling. Du kan alltid se etter en annen jobb, men ikke til et annet liv.

Du trenger ikke å hente all lykke fra jobben

Gjør jobben din deg ikke lykkelig? Du kan få din lykke fra andre steder. Så lenge jobben din ikke gjør deg aktiv ulykkelig trengs det ikke å være et problem. Kanskje du synes det er greit sånn, og du ønsker ikke drastiske endringer. I så fall kan du alltid jobbe på små ting som å finne mer utfordring for deg selv og forbedre forholdet med dine kollegaer.

Marker dine grenser

Med en sunn dose selvtillit og selvsikkerhet blir arbeidsplassen mye mer behagelig. Du kan i stor grad bestemme hvordan folk skal behandle deg. Og hvis du gjør det på rett måte, blir du ofte behandlet bra på arbeidsplassen.

Invester i relasjoner med kollegaer

Du trenger ikke å besøke dem hjemme til å bli venner. Du går med mye mer glede på jobb når du vet at du blir ønsket velkommen av en gruppe venner, snarere enn en gruppe mennesker der du har ingenting med. Og det gir dagen mer glans – selv om du ikke liker jobben.

Fokuser på reisen – ikke målet

I mange fall har du liten eller ingen kontroll på arbeidsplassen. Hvis du klamrer deg til konkrete resultater kan det gi mye stress. Det du også kan gjøre er å utfordre deg selv til å være den beste versjon av deg selv. Dette vil gi deg mindre stress, mer utfordring, mer moro og mer kontroll.

Vær lykkelig nå

Ikke vent til du har blitt forfremmet, eller at ting forandrer seg. Miljøet vil aldri bli perfekt. Du har allerede alt du trenger for å være lykkelig.

Unngå å bli utbrent og overarbeidet

Lytt til kroppen din, ikke sjefen din. Du har bare ett liv og en sjanse til å nyte denne turen. Selv om jobben er viktig for deg, betyr det ikke at den er viktigere enn helsen på lang sikt. Så hvil hvis du er sliten, sov når du er trøtt og søk hjelp hvis du er kronisk stresset. Snakk med sjefen din. Det nyter ingen når du er et par måneder syk hjemme.

Kommuniser åpent og tydelig

Jo bedre du kommuniserer, desto lettere blir relasjoner. Snakk om problemer og irritasjoner og ikke utsett. Ta initiativ, men blir hos deg selv. Start med «Jeg tror …» eller «Jeg opplever at ….». Det er dine meninger og erfaringer, og disse kan ikke motargumenteres.

Hvor mye tid koster jobben din?

Gruer du deg til en oppgave? Tenk ikke på hvor kjedelig denne oppgaven er men fokuser på hvor mye tid det koster til å gjøre denne oppgaven. Noen ganger er det lettere å løse en kjedelig oppgave innen en halv time enn å subbe over det.

Ikke fest en etikett på alt

Noen ganger gjør du ting som du liker, og noen ganger må du gjøre ting du ikke liker. Hva ville skje hvis du var mindre fordømmende overfor dine oppgaver? Fest mindre «gode» og «dårlige» etiketter på oppgaver, og prøv å se jobben som nøytral.

Utvikler din disiplin

Jo bedre du blir disiplinert i å utføre jobben din, desto finere du føler deg på slutten av dagen.

Ikke kast bort tiden din på sjalusi

Noen mennesker er sterkere i noen områder enn deg. Men husk at hver person har en unik blanding av talenter, interesser og ferdigheter. Selvfølgelig kan du utvikle svakere ferdigheter, men ikke glem at du er bedre igjen i andre ting.

Søk smartere

Du sitter fast i din karriere, og du vet ikke hva du vil? Mange fortsetter å søke en jobb hvor de blir misfornøyd – rett og slett fordi de har studert for denne slags jobb. Ja, det er smertefullt å «kaste bort» studien. Men det er enda mer smertefullt å ofre livet for et valg som du har gjort for lenge siden.

Stopp multi-tasking

Personer som multi-tasker føler seg raskere stresset og er til slutt mindre produktive. Gjør en ting om gangen med full oppmerksomhet. Så sparer du energi og kan arbeidet være avslappende.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Utforsk mer

Endelig-Mandag It rekruttering
Blogg

3 år som rebeller og pionerer!

I dag er en spesiell dag for oss i Endelig-Mandag: Vi feirer 3 år siden vi begynte å realisere drømmen om å skape en virksomhet

Vil du se hvordan vi endrer rekruttering?

Olav Brunborgs vei 4-6
1396 Billingstad

© Endelig-Mandag | Alle rettigheter forbeholdt | Personvern