Vi blogger om Teknologi Rekruttering IT AI Innovasjon

Hallo muligheter!

Jeg trigges av ordet muligheter, for jeg mener det er et ord som både inneholder enormt med positivitet , men også søken i det som ligger foran oss. Vi i Endelig-Mandag gir våre kandidater muligheter hver dag, vi skal være eksperter på å gi de beste IT-ekspertene de alle beste muligheter! Derfor er "Vi gir deg muligheter" Endelig-Mandag sin hensikt.

Del dette blogginnlegget

I muligheter ligger også verdien av et jobb-bytte.

Hvordan din profesjonelle vekst kan dra nytte av å bytte jobb hvert fjerde år

Lurer du på hvor lenge du bør stå i jobb? Hvis du ønsker å komme deg videre i karrieren, er svaret før heller enn senere. 

Å bytte jobb vil bygge karrieren din fremover.

Du finner en jobb du elsker – fantastisk! Du går på jobb, lærer hvordan du gjør jobben din og blir veldig god til å gjøre jobben din – fantastisk igjen! Men hva så? Hva med din profesjonelle vekst? Hvis du lurer på hvor lenge du skal være i en jobb, vit dette: For lengst er de dagene da folk tilbrakte hele karrieren i et enkelt selskap borte. I dag bytter vi  jobb i gjennomsnitt hvert 4 år.

Du lurer kanskje på «Men hva med jobb-hopping?» Hva med det? Median ansettelsestid i alderen 25 til 34 år er 3 år, sammenlignet med 10 år for ansatte i alderen 55 til 64. Å bytte jobb før heller enn senere er ikke nødvendigvis en dårlig ting,. Faktisk er det en veldig god ting.

Endringene er raske på dagens arbeidsplass, sier Egil Thengs, Head of Recruitment i Endelig-Mandag

Kompetanse endres, selskaper endres, muligheter skapes.

Så er det også liten tvil om at IT-spesialister som vi er i kontakt med daglig også opplever at selskapet de jobber i kan bli akterutseilt på teknologi og få en alt for stor teknisk gjeld.

Mitt generelle tips er at når det er åpenbart at du stagnerer i nåværende stilling, se fremover til den neste. Ofte er det en håndfull fordeler å høste ved å gjøre en endring.

Dette er de viktigste grunnene til at det å bytte jobb (minst) en gang hvert fjerde år kan holde karrieren din fremover.

Gresset er ofte grønnere hos en ny bedrift

Når det ikke lenger er rom for avansement i bedriften din, kan du treffe et tak. Når det skjer, lønner det seg å se andre steder i stedet for å risikere å skade din profesjonelle vekst.

-Ofte er det lettere å finne karrieremuligheter utenfor din eksisterende bedrift bare basert på timing og muligheter,» sier Egil Thengs

Å bytte jobb er bra for å øke karriere-ferdighetene dine

Å flytte til et nytt selskap bidrar til å holde ferdighetene dine ferske, sier Egil. -Du vil jobbe for en ny leder som vil gi deg nye utfordringer om hvordan du kan jobbe med dem,» sier han.

En annen grunn til å bytte jobb minst en gang hvert fjerde år? 

-Siden du vanligvis lærer mest de første årene på en jobb, kan bytte av jobb utvikle en bredere kunnskapsbase som gjør deg mer salgbar,» sier Egil. -Du står overfor nye utfordringer, som utvikler problemløsningsevner.

Teknologien utvikler seg raskt

For å forbli en topputøver innen ditt felt, må du holde fingeren på pulsen til ny teknologi. Hvis du for eksempel har vært i bedriften din i flere år som utvikler, kan hele linjer med programvare og ny kode være helt fremmed for deg.
 -Jeg har hatt kandidater som jobbet hos et selskap som brukte utdatert teknologi, og tenkte at det ikke spilte noen rolle fordi de skulle etterhvert slutte i selskapet. Det viste seg at de tok feil, og de hadde en tøff jobbsøking da de til slutt gikk fra jobben, advarer Egil
– Å ri på en dinosaur kan gjøre deg til en huleboer. Det er en feil å la dine ferdigheter og salgbarhet være frosset i fortiden.

Ved å ta på seg nye utfordringer ser du bedre ut på papiret

Å bytte jobb minst en gang hvert fjerde år kan gjøre CV-en mer attraktiv for arbeidsgivere av flere grunner.

– For det først står det på din CV :Jeg er villig til å prøve nye ting og ikke bli for komfortabel,  sier Egil .
Å bli i samme jobb en stund kan også få CV-en din til å se stillestående ut og gi arbeidsgivere inntrykk av at du mangler driv og ikke liker å lære nye ting, sier Egil. .- Kandidater som ikke har byttet jobb på et tiår eller mer, risikerer å bli ansett som fastlåste og redde for endring, og kanskje til og med «gift med selskapet,» sier han. Jobbjakt er en stor lærings-opplevelse i seg selv, du kan få verdifull lærdom bare ved å søke etter jobber. 

-Prosessen med jobbjakt kan oppmuntre til bedre karriere-ledelse ved å få deg til å ta hensyn til din online tilstedeværelse, din generelle synlighet og nettverk, sier Egil. -Dette holder deg smidig og klar til å gå videre.

 Det er totalt sett smart fordi du aldri vet når en fantastisk mulighet kan by seg og du kanskje vil (eller må) bytte jobb.

Nye jobber holder deg engasjert

Ingen vil ha en kjedelig jobb, men kjedsomheten setter seg ofte over tid, uansett hva du gjør. — Vanligvis er det ved treårs-grensen at folk innser at de har gjort alt jobben krever og litt til, og gjort det bra,»sier Egil. – Jeg forteller kandidater at når de når dette punktet, vil de vite det fordi nå virker alt så enkelt. På det tidspunktet kan det å skifte jobb gjenopplive lidenskapen din og få deg til å føle deg mer forpliktet til arbeidet ditt.

Se på hva som finnes der ute

Hvis det er en stund siden du har vurdert å sjekke ut andre jobber, er det ingenting å tape på å se. Trenger du en profesjonell samarbeidspartner jobber vi hver dag for at våre kandidater skal utvikle seg og trives i nye jobber.

Endelig-Mandag setter meget høye krav til våre kunder, fordi vi vet at du som IT-spesialist er meget ettertraktet i dagens hete jobbmarked.

Vår aller viktigste verdi er deg som mulig kandidat til våre kunder, som igjen er ledene innen sine fagområder både i Norge og internasjonalt.

Vi er ikke fokusert på at du skal skifte jobb, men ønsker at du som kandidat skal få se de mulighetene vi ønsker å gi alle våre kandidater.

Vi skal ikke selge inn en ny stilling, men vi skal alltid jobbe hardt for at du skal se de mulighetene som ligger foran deg! 

Derfor jobber vi alltid og kommer alltid til å være i kandidaters hjørne og vi skal alltid spørre:

«Hva vinner du på et jobb-bytte»?

Sjekk gjerne våre ledige stillinger : http://endelig-mandag.no/stillinger/ for å få en oversikt over hvilke fantastiske karrieremuligheter som venter på deg.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Utforsk mer

Vil du se hvordan vi endrer rekruttering?

Olav Brunborgs vei 4-6
1396 Billingstad

© Endelig-Mandag | Alle rettigheter forbeholdt | Personvern