Vi blogger om Teknologi Rekruttering IT AI Innovasjon

Rekrutteringens fremtid

rekrutteringens fremtid Endelig-Mandag AS
Rekrutteringsprosessen er i en konstant utvikling, drevet av teknologiske fremskritt, skiftende arbeidspreferanser og sosiale endringer. Rekrutteringsbransjen møter fremtidens utfordringer, Vi har sett på hvordan rekruttering vil forme seg i årene som kommer basert på LinkedIn-innlegget "17 Predictions on the Future of Recruiting".

Del dette blogginnlegget

 

Hvis de siste årene har lært oss noe, så er det at å forutsi rekrutteringens fremtid kan virke litt meningsløst. Og likevel er det akkurat det rekrutterings- og bedriftsledere blir bedt om å gjøre: se fremover, forberede seg på mulighetene og hjelpe teamene deres med å kartlegge en kurs gjennom usikkerheten som ligger foran oss.

Dette er ideen bak den siste datadrevne LinkedIn-rapporten: The Future of Recruiting 2023. Ved å intervjue dusinvis av talentledere, kartlegging av tusenvis av rekrutteringsproffer og analysere milliarder av datapunkter generert på LinkedIn, gir denne rapporten 17 forutsigelser om fremtiden for rekruttering.

      1. Økt bruk av AI og automatisering:

Kunstig intelligens (AI) og automatisering vil spille en enda større rolle i rekrutteringsprosessen. Fra kandidat-screening til automatiserte intervjuer, vil disse teknologiene effektivisere og forbedre ansettelsesprosessen. Se litt om hvordan vi i Endelig-Mandag jobber her.

 1. Personlig tilpasning:

Rekruttering vil bli mer personlig, med tilpassede meldinger og kandidatopplevelser. Teknologi vil bidra til at bedrifter kan skreddersy rekrutteringsprosessen for hver enkelt kandidat.

 1. Data og analyse:

Datainnsikt vil være kritisk for å kunne treffe gode ansettelsesbeslutninger. Rekrutterere vil benytte seg av dataanalyse for å identifisere trender og mønstre som fører til bedre ansettelser.

 1. Forbedret employer branding:

Employer branding vil bli enda viktigere for å tiltrekke seg talent. Bedrifter vil investere mer i å bygge et positivt omdømme og en attraktiv arbeidskultur.

 1. Mangfold og inkludering:

Bedrifter vil prioritere mangfold og inkludering i rekrutteringsprosessen. Dette vil skape mer produktive, innovative og samarbeidsorienterte arbeidsmiljøer.

 1. Fokus på passive kandidater:

Rekrutterere vil rette oppmerksomheten mot passive kandidater, da disse ofte representerer et stort potensial for å fylle nøkkelroller.

 1. Virtuelle rekrutteringsevents:

Tradisjonelle karrieremesser vil bli erstattet av virtuelle rekrutteringsevents og online-jobbmesser.

 1. Fleksibel arbeidsstyrke:

Arbeidstakere vil søke etter fleksible arbeidsordninger. Bedrifter vil tilby mer fleksibilitet, inkludert fjernarbeid og deltidsmuligheter.

 1. Talentøkonomi:

Den globale talentøkonomien vil fortsette å vokse, og bedrifter vil konkurrere om talent på en internasjonal skala.

 1. Rekrutteringsanalytikere:

Rekrutteringsanalytikere vil bli en integrert del av HR-teamene for å utnytte data for bedre ansettelsesbeslutninger.

 1. Video CV-er:

Kandidater vil sende inn video CV-er for å gi bedre innsikt i sin personlighet og ferdigheter.

 1. Kandidatopplevelse:

Kandidatopplevelsen vil bli satt i høysetet, da dette vil påvirke bedriftens omdømme og evnen til å tiltrekke seg talent.

 1. Eksklusivitet i rekruttering:

Eksklusivitetsavtaler med rekrutteringsbyråer vil bli mer vanlig for å få tilgang til de beste talentene.

 1. Rekruttering på sosiale medier:

Sosiale medier vil fortsette å være en viktig rekrutteringskanal, spesielt for å nå yngre kandidater.

 1. Talentkartlegging:

Talentkartlegging vil bli brukt for å identifisere og utvikle fremtidige ledere internt.

 1. Rekrutteringsetikk:

Etiske spørsmål vil være en sentral del av rekrutteringsprosessen, spesielt i bruk av AI og datainnsamling.

 1. Internasjonal mobilitet:

Flere arbeidstakere vil søke internasjonale muligheter, og bedrifter må være forberedt på å rekruttere globalt.

Rekrutteringsprosessen står overfor en spennende fremtid, drevet av teknologi og skiftende arbeidstrender. For å lykkes i denne nye arbeidsverdenen, må bedrifter tilpasse seg og omfavne endringene. Gjennom å investere i teknologi, prioritere mangfold, fokusere på kandidatopplevelsen og være proaktive i sin tilnærming til rekruttering, kan bedrifter tiltrekke seg de beste talentene og bygge en bærekraftig fremtid for seg selv og sine ansatte. Det er rekrutteringens fremtid.

 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Utforsk mer

Endelig-Mandag It rekruttering
Blogg

3 år som rebeller og pionerer!

I dag er en spesiell dag for oss i Endelig-Mandag: Vi feirer 3 år siden vi begynte å realisere drømmen om å skape en virksomhet

Vil du se hvordan vi endrer rekruttering?

Olav Brunborgs vei 4-6
1396 Billingstad

© Endelig-Mandag | Alle rettigheter forbeholdt | Personvern