Vi blogger om Teknologi Rekruttering IT AI Innovasjon

Video-CV – et supplement til jobbsøknaden!

Video-CV rekruttering Endelig-Mandag
En video-CV, også kjent som en video-søknad, er en moderne og innovativ måte for jobbsøkere å presentere seg selv for potensielle arbeidsgivere. I tillegg til å sende inn en tradisjonell papir-CV eller søknad, lager kandidater en kort video der de fremhever sine ferdigheter, kvalifikasjoner og erfaringer.

Del dette blogginnlegget

Her er noen viktige punkter å vurdere når du lager en video-CV:

  1. Innhold: Videoen bør fokusere på relevant informasjon, som din profesjonelle bakgrunn, utdanning, ferdigheter og arbeidserfaring. Den bør være kortfattet og engasjerende, vanligvis mellom 1 til 3 minutter.

  2. Manus: Forbered et manus eller en oversikt for å guide presentasjonen din. Hold deg organisert og unngå å snakke uten sammenheng eller gå utenfor tema. Øv deg flere ganger for å sikre at du kommuniserer effektivt.

  3. Visuelle elementer: Kle deg profesjonelt og velg en passende bakgrunn. Sørg for god belysning og tydelig lydkvalitet, da dette er viktig for et positivt inntrykk.

  4. Vis personlighet: Bruk videoformatet til å vise frem personligheten din og engasjementet ditt. Vær autentisk og trygg når du presenterer deg selv.

  5. Tilpasset stillingen: Skreddersy video-CV-en din for hver jobbsøknad for å fremheve ferdigheter og erfaringer som er relevante for den spesifikke stillingen du søker på.

  6. Online plattformer: Mange kandidater deler video-CV-ene sine på profesjonelle nettverksplattformer som LinkedIn eller personlige nettsider. Alternativt kan noen selskaper be kandidater om å laste opp video-CV-ene sine på søknadsportaler.

  7. Supplement til skriftlig CV: Mens en video-CV kan være et flott tillegg til søknaden din, bør den ikke erstatte den tradisjonelle skriftlige CV-en fullstendig. Noen arbeidsgivere kan foretrekke en papir-CV for sine registre, så sørg for å tilby begge alternativene om nødvendig.

  8. Behold det profesjonelt: Unngå å inkludere kontroversiell eller personlig informasjon i videoen. Husk at en video-CV er en profesjonell presentasjon, ikke en video for sosiale medier.

  9. Tekniske hensyn: Sørg for at videoformatet og filstørrelsen er kompatible med plattformene du planlegger å bruke. Vanlige formater inkluderer MP4, MOV og AVI.

  10. Personvern: Vær oppmerksom på å dele personlig informasjon som kan kompromittere personvernet eller sikkerheten din.

Video-CVer kan hjelpe kandidater å skille seg ut i et konkurransedyktig jobbmarked og gi arbeidsgivere en bedre følelse av søkerens kommunikasjons- og presentasjonsevner. Det er imidlertid viktig å vurdere bransjen og bedriftskulturen for å avgjøre om en video-CV er passende for den spesifikke jobbsøknaden. Noen bransjer kan være mer åpne for dette formatet enn andre. Følg alltid eventuelle spesifikke instruksjoner fra arbeidsgiveren når du sender inn søknaden din.

Lykke til!

 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Utforsk mer

Endelig-Mandag It rekruttering
Blogg

3 år som rebeller og pionerer!

I dag er en spesiell dag for oss i Endelig-Mandag: Vi feirer 3 år siden vi begynte å realisere drømmen om å skape en virksomhet

Vil du se hvordan vi endrer rekruttering?

Olav Brunborgs vei 4-6
1396 Billingstad

© Endelig-Mandag | Alle rettigheter forbeholdt | Personvern