Vi blogger om Teknologi Rekruttering IT AI Innovasjon

5 nye trender i arbeidshverdagen i 2023

Endelig-Mandag er spesialister på IT-rekruttering. Vi jobber hver dag for å gi de råeste teknologene de beste mulighetene hos de fremste Tech og IT-selskapene i Norge. Det er nå noen helt nye trender på arbeidsplassen. Vi har her oppsummert 5 trender for 2023. Vår visjon er å gjøre gode kunder bedre, og vi bistår med innspill for hvordan de skal være attraktive på markedet for de råeste  tech og IT-teknologene i markedet.

Del dette blogginnlegget

Etter Covid er det kommet endringer i de fleste bransjer om hvordan arbeidshverdagen ser ut.

Selv om det er mange meninger om hvordan 2023 vil se ut for arbeidsgivere og arbeidsmarkedet, er det fem trender som skiller seg ut som faktorer som mest sannsynlig vil påvirke norske virksomheter i løpet av det neste året.

 1. Fjern- og hybridarbeid er her fortsatt

Nedstengningene i 2020 og 2021 endret måten vi forholdt oss til å være på jobb på, da den norske regjeringen oppfordret publikum til å jobbe hjemmefra.
Den påfølgende returen til arbeidsplassen utviklet hjemmekontor til et hybridmønster ettersom ansatte valgte eller ble bedt om å dele arbeidstiden mellom kontoret og hjemmet.

Til tross for den økende populariteten til fjern- og hybridarbeid, er det fortsatt en meningsforskjell mellom generasjoner. Yngre arbeidstakere viser mer motvilje mot å jobbe eksternt enn sine eldre kolleger.

I 2023 vil tilgjengeligheten og appellen til fjern- og hybridarbeid sannsynligvis bestå. Imidlertid vil arbeidsgivere bli tvunget til å håndtere utfordringene til en ekstern arbeidsstyrke, slik som teknologier som ikke stemmer overens, negative effekter på ansattes mentale helse og team-dynamikk.

 2.Økende etterspørsel etter fleksibelt arbeid og fleksibel arbeidstid

Fleksibelt arbeid omfatter en lang rekke arbeidsmønstre, for eksempel:

1 – Fleksi-tid, den kjente kjernetiden er på vei til å bli tatt bort.

2- Mer individualisme ved valg av arbeidstid.

3- Mer fokus på Work/Life-balance.

4- Mindre fokus på når man jobber, mer fokus på hvordan man utfører arbeidet.

3.Mer fokus på ansattes helse og trivsel

Nye regelverk under pandemien krevde at virksomheter ikke bare beskyttet sine ansatte mot COVID, men også fremtidssikret deres tilnærming til helse og sikkerhet.
Dette fremmet en oppfordring om å ivareta virksomheten ved å tilstrebe en sunnere arbeidsplass og utvikling av arbeidspraksis som understøtter ansattes trivsel.

Å sette søkelys på helsen til ansatte er ikke bare en annen måte for bedrifter å beholde en engasjert og lojal arbeidsstyrke. I økende grad vil kandidater oppsøke arbeidsgivere som viser at arbeidsstyrkens velvære er avgjørende, det som er trendene for 2023 er søkelys på både mental og fysisk helse fra arbeidsplass.
som eksempel har flere selskaper startet med forebyggende samtaler for mental helse, som hjelper ansatte å håndtere stress- og motivasjonsrelaterte utfordringer før de utvikler seg og blir kritiske.

4. Mer fokus på goder og myke verdier for å tiltrekke og beholde ansatte.

To separate kilder til forskning, Global Talent Trends (LinkedIn) og Hiring and Workplace Trends Report 2023 (Indeed og Glassdoor) er begge enige om at kompensasjon og fordeler vil være hoved-driveren for å tiltrekke kandidater og beholde ansatte i 2023.
Mens inflasjon og levekostnadene forblir høye, kan vi nå for første gang på lenge oppleve at lønnsøkninger gjøre lite for å forbedre arbeidernes økonomi.
Dermed kan fokus på ansatt-goder være det som blir vinneren i 2023

Trenden for 2023 ser slik ut:

Private bank/finansierings-fordeler.
Helse/ Trenings fordeler (mer enn betalt trening, men gjerne heller delfinansiere utstyr som sykkel eller lignende)
Avtaler på ferie og fritid. (Leiebil/leiebåt-ordninger, feriehus og hytter etc)
Gode pensjonsavtaler.
Fokus på aksjeopsjoner.
Helseforsikringer for ansatte og ansattes familie.

5. Bedre samhandling for den hybride arbeidsplassen.

Digitalt samarbeid  fikk et solid fotfeste under pandemien.
Møter flyttet fra kontoret til nettet via Zoom og Microsoft Teams.
Dokument-deling mellom arbeidsplasser og eksterne arbeidere brukte apper og programvare som Google Docs og Dropbox.

Det neste trinnet for samarbeid på nett ser ut til å være teknologier som bruker:
Virtuell virkelighet (VR)
Utvidet virkelighet (AR)
Blandet virkelighet (MR)
Enten dette brukes til møter, arbeidsmiljøer, opplæring, sosiale arrangementer befolket av avatarer eller for å vise produkter til kunder, er det allerede mange nye teknologiprodukter som man spår vil spille en viktig rolle i 2023.

Dette er 5 trender vi tror vil være med på skiftet for både arbeidsgiver og arbeidstaker.
Men det er fortsatt slik at de aller viktigste fokus område til alle selskaper er å videreføre og ta godt vare på sine ansatte, samt være med å tiltrekke nye kollegaer.
Vi i Endelig-Mandag jobber tett med våre kunder, slik at våre kunder også skal være attraktive i 2023, for det er ganske enkelt i prinsippet:
De beste teknologene vil jobbe i de beste selskapene.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Utforsk mer

Endelig-Mandag It rekruttering
Blogg

3 år som rebeller og pionerer!

I dag er en spesiell dag for oss i Endelig-Mandag: Vi feirer 3 år siden vi begynte å realisere drømmen om å skape en virksomhet

Vil du se hvordan vi endrer rekruttering?

Olav Brunborgs vei 4-6
1396 Billingstad

© Endelig-Mandag | Alle rettigheter forbeholdt | Personvern