Vi blogger om Teknologi Rekruttering IT AI Innovasjon

5 nye trender innen IT-rekruttering

It rekruttering

Del dette blogginnlegget

Når vi nå ser COVID-19-pandemien i bakspeilet, er det begynt å bli klart hvordan den «nye normalen»  der ute i markedet vil se ut. Effekten av pandemien har vært utbredt. Spesielt har HR/rekruttering merket mange forandringer forårsaket av oppsigelser og COVID-karantenene, og det faktum at hjemmekontor er blitt en selvfølge, ikke en gode.

Vi i Endelig-Mandag har spesialisert oss på å levere de råeste teknologene til noen av Norges beste selskaper innen sitt segment.

Her er noen av trendene vi har sett så langt:

1. Kandidat-opplevelsen

Pandemien bidro til å gjøre 2020 året der rekrutteringsprosessen snudde til fordel for mulige kandidater, og trenden har fortsatt. Pandemien akselererte behovet for at de ansatte ble hørt, det ble satt fokus på å helse og velvære, på en positiv balanse mellom arbeid og privatliv, og  en sterk fokus på å komme igjennom pandemien med arbeidsstyrken i behold. Denne vektleggingen av å gi en god opplevelse strekker seg også til eventuelle nye kandidater.

Organisasjoner som fokuserer på å bygge en positiv opplevelse og bedriftskultur for ansatte, viser seg å være mer suksessrike og lønnsomme. Det samme gjelder nå for kandidatopplevelsen. Vi opplever daglig at fokus for hvordan man skal tiltrekke seg nye kollegaer starter i rekrutteringsprosessen, og videreføres helt inn i onboardingen hos arbeidsgiver.

2. Digitale intervjuer.

I løpet av pandemien forandret vår hverdag seg drastisk. Det er ikke lenger en norm at man møter fysisk med en rekrutterer, Vi har kun digitale møter i Endelig-Mandag, og vi merker at det underletter prosessen for våre kandidater ganske høyt. Vi er mer fleksible, vi sparer tid, både for oss og kandidat, og ikke minst, vi sparer miljøet. Vi mener helt klart at det er bedre for alle, både oss, kandidatene og miljøet at prosessen er hel-digital.

3. Mangfold og inkludering

Mangfold og inkludering er et annet område med økende fokus for HR-ledere som direkte påvirker  rekruttering. Statistikk viser at virksomheter med en mangfoldig arbeidsstyrke og inkluderende arbeidsplass har bedre produktivitet og lønnsomhet. Mange organisasjoner ønsker å øke mangfoldet i arbeidsstyrken deres, og vi rekrutterere er ansvarlige for å identifisere og inkludere et bredere mangfold av kandidater. Vi merker at det er viktig for våre kandidater at selskapene som ansetter har riktig fokus, og at de fremmer mangfold og inkludering som en del av sin strategi.

4. Kunstig intelligens

Et av de raskest voksende områdene innen IT-rekruttering er bruken av AI.

I Endelig-Mandag merker vi at ved å bruke vår AI og nøkkelord for å identifisere og engasjere potensielle kandidater, er vi mer effektive og vi minimerer skjevheter i valg av kandidater og ansettelser. AI vil aldri kunne erstatte det menneskelige aspektet i en rekrutteringsprosess, og vi bruker mye tid med våre kandidater på de myke verdiene, men med AI som et meget godt verktøy i bunn, blir vi er mer treffsikre, vi sparer kandidatene for unødig bruk av verdifull tid, og vi matcher kandidater inn mot våre kunder på en bedre måte. I tillegg merker vi godt at mangfold og inkludering er

5. Ferdighet og kompetanse

Å vurdere ferdigheter og kompetanser og bruke dem til å finne, screene og matche kandidater til ledige stillinger, blir et mye hetere tema takket være kraften til AI.

Vi opplever mer enn noensinne viktigheten av å være oppdatert på LinkedIn/Github/Google med såkalte søkeord/tags. Har du en ferdighet som ikke ligger synlig på din profil, går du ofte under radaren, og kan gå glipp av muligheter. Vær nøye med å oppdatere din profil med dine nøkkelord jevnlig,

Vær synlig med din ekspertise.Spesielle ferdigheter og kompetanser kan være avgjørende for å ansette de riktige medarbeiderne.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Utforsk mer

Vil du se hvordan vi endrer rekruttering?

Olav Brunborgs vei 4-6
1396 Billingstad

© Endelig-Mandag | Alle rettigheter forbeholdt | Personvern