Vi blogger om Teknologi Rekruttering IT AI Innovasjon

IT – Det smarte valget

IT-det smarte valget. Endelig-Mandag Blogg
Teknologi blir stadig viktigere i vårt samfunn, og mange industrier og organisasjoner trenger IT-kompetanse for å kunne fungere optimalt. Som et resultat av dette øker behovet for utviklere, og et kjapt søk på nettet avslører at innen 2030 kommer Norge til å mangle så mye som 100 000 utviklere. Dette tallet har økt drastisk de siste årene, og blir bare større. Vi skal se litt på hvorfor et liv innen IT er et smart valg.

Del dette blogginnlegget

Høy etterspørsel

Det er stor etterspørsel etter utviklere i dagens teknologidrevne verden. Dette skyldes økende digitalisering i samfunnet, og at mange bedrifter har behov for å utvikle og vedlikeholde teknologiske løsninger Selskaper i alle bransjer trenger derfor nå mer enn noensinne dyktige utviklere for å bygge og vedlikeholde nettstedene, appene og programvarene sine. Det er også som nevnt en mangel på teknologer/utviklere der ute, så det kommer til å være en trygg fremtid for deg om du velger denne retningen.

Videreutvkling

 Om du velger en jobb innen teknologi-branjsen finnes det et bredt spekter av utdanningsmuligheter. Dette  inkluderer kurs, sertifiseringer og høyere utdanningsprogrammer. Du vil få mange muligheter til å utvikle deg faglig og karrieremessig, og dermed bygge en god CV.

Kreativ frihet

Å være utvikler betyr at du kan være med på å bygge og designe innovative og nyttige produkter. Det kan gi deg en følelse av å ha skapt noe verdifullt, og dermed gi deg tilfredshet i jobben du gjør.

Fleksibilitet

Som utvikler i dag tilbyr de fleste selskaper  fleksible arbeidsordninger, inkludert muligheten til å jobbe hjemmefra.  Dette kan gi deg en god balanse mellom arbeid og fritid, noe som er viktig for de fleste som skal inn i arbeidslivet.

Samfunn

Det er et stort samfunn av utviklere over hele verden som deler kunnskap og erfaringer. Dette kan være en god kilde til støtte, inspirasjon og nettverksbygging. Teknologiske løsninger kan ha stor innvirkning på samfunnet, og som utvkiler kan du være med på å lage løsninger som kan gjøre en forskjell på verdensbasis.

Mangelvare

I en rapport utgitt av Tekna i 2020 med tittelen «Teknologi-Norge trenger flere tusen ingeniører og IT-folk årlig», anslås det at det vil være behov for rundt 20 000 flere ingeniører og IT-folk årlig i Norge i årene fremover. Dette inkluderer ikke bare utviklere, men også ingeniører innenfor andre felt.

Det er verdt å merke seg at dette er et anslag basert på en rekke faktorer, og at det kan være variasjoner i etterspørselen etter ulike typer utviklere og ingeniører, samt regionale forskjeller i behovet.

Alt i alt kan det være mange gode grunner til å velge en karriere som utvikler i dag. Men den største grunnen må allikevel være at vi mangler mange teknologer, og at etterspørselen øker. I tillegg er det en attraktiv bransje å være i, og som rekrutterere ser vi at de aller fleste utviklere i dag har et jevnt tilsig av jobbtilbud i innboksen sin på LinkedIn.

Vi er sikre, IT er det smarte valget. Se litt på hva vi i Endelig-Mandag kan tilby av muligheter her.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Utforsk mer

Vil du se hvordan vi endrer rekruttering?

Olav Brunborgs vei 4-6
1396 Billingstad

© Endelig-Mandag | Alle rettigheter forbeholdt | Personvern