Vi blogger om Teknologi Rekruttering IT AI Innovasjon

Fordelene ved å skifte jobb oftere!

Det er viktig å være oppdatert i ett brennhett marked, men det gjelder ikke bare på teknologi. Det er nemlig også viktig å holde seg oppdatert gjennom å bytte jobb ofte. Vi skal se litt på hvorfor!

Del dette blogginnlegget

I dag vet vi at det er ett brennhett marked der ute. Etterspørselen etter ekspertise og kompetanse er høy, og det er rett og slett mangel på arbeidskraft. Mange teknologer opplever fulle innbokser på LinkedIn fra rekrutterere nesten daglig, og orker ikke forholde seg til «maset», og kjenner seg fornøyd der de er.
Men, og det er et stor men her, det er altså viktig å skifte jobb ganske ofte. Det anbefales å skifte jobb etter 3-5 år. Sitter du i en stilling i samme firma altfor lenge, blir du rett og slett uattraktiv som arbeidstaker.
Her skal du få noen gode grunner til hvorfor du skal se på de mulighetene som ligger der ute og venter på kanskje akkurat deg:

 

1.Når du blir for lenge i samme organisasjon, mister du gradvis kontakten med hva som rører seg i markedet. Du begynner å fokusere på interne prioriteringer (hvem som er oppe og hvem som er nede politisk, din neste posisjon og dine nåværende mål) i stedet for å fokusere på den større verden utenfor bedriftens vegger. En av de største farene ved å stå i jobb for lenge er at du faller bak det som skjer i din bransje og den store verden utenfor den.

2. Med mindre bedriften din vokser veldig raskt — opplever tretti prosent årlig vekst eller mer — er det vanskelig eller umulig å gi deg selv de nye erfaringene, de nye utfordringene og spekteret av de nye teknologiene du naturlig vil møte ved å bytte jobb. Vi må jobbe mye hardere for å lære like raskt i et selskap vi er kjent med som vi vil lære ved å gå inn i nye organisasjoner ofte.

3. Det er lett å glemme at vi lærer mest når vi er minst kompetente. Så snart vi mestrer og kjenner en jobb, går en del av hjernen i dvale. Vi trenger ikke være åpne og nysgjerrige. Når du bytter jobb ofte, kommer du aldri ut av «åpen og nysgjerrig»-modus. Du vil akkumulere ny læring (og like viktig, et komfortnivå med «inkompetanse») mye raskere ved å kaste deg ut i et nytt jobb-territorium oftere.

4. Hver gang du bytter jobb får du (og må du) reetablere verdien din. Hver gang du bytter jobb får du redefinere deg selv på dine egne premisser. Du kan rasjonalisere beslutningen om å forbli i din tidligere rolle på en rekke måter, men sannheten er at det eneste du noen gang vil måtte selge til en arbeidsgiver eller klient er ekspertisen din, og den eneste måten å vokse på er å gripe hver ny læringsmulighet du ser.

5. Jo oftere du bytter jobb, desto mer komfortabel blir du med søknadsprosess, du bil bli tryggere i intervjusettinger, og du vil definitivt får et sterkere begrep på hva du egentlig er verdt.

6. Når du bytter jobb oftere, vil intuisjonen din bli sterkere. Du vil lære å evaluere arbeidsgivere like mye som de vurderer deg. Du vil ikke kaste bort tiden din på å jobbe for folk som ikke har peiling eller ikke vil gi deg spillerom til å sette preg på jobben din.

7. Når du sitter lenge i én jobb, kan du begynne å utføre jobben din mekanisk. Tilgangen på nye ideer vil begynne å avta og deretter dø ut. Du trenger friske «briller» for å holde deg oppdatert på de nyeste teknologiene.

8. Jo flere selskaper du jobber for, jo mer kan omdømmet ditt i markedet vokse. Jo flere selskaper du jobber for, jo flere mennesker vil du kjenne. Jo flere selskaper du jobber for, desto mer komfortabel vil du gå inn i nye teknologier og finne ut hva som er viktig. Ingenting annet enn erfaring kan hjelpe deg med å bygge disse erfaringene.

9. Jo lenger du blir i ett selskap — selv om du bytter jobb internt — jo mer solid og solid blir CVen din. Jo oftere og mer fryktløst du går ut av komfortsonen, jo mer vil komfortsonen utvides. Hvis du ikke aktivt utvider komfortsonen hele tiden, vil du bli din egen fiende. Du vil begynne å tro at du er jobb-tittelen din. Du vil ikke se dine egne enorme muligheter. Å bytte jobb ofte vil gjøre det lettere å se at det ikke er noen bokser rundt deg. Du er i stand til å gjøre hva du vil, uavhengig av stillingsbetegnelsene du har hatt så langt.

Bygger du en CV, bygger du også en karriere. Så enkelt er det. Lykke til!

Abonner på vårt nyhetsbrev

Utforsk mer

Vil du se hvordan vi endrer rekruttering?

Olav Brunborgs vei 4-6
1396 Billingstad

© Endelig-Mandag | Alle rettigheter forbeholdt | Personvern