Vi blogger om Teknologi Rekruttering IT AI Innovasjon

Hvordan lykkes med IT-rekruttering?

Del dette blogginnlegget

Hvordan kan dere lykkes med å rekruttere IT-uviklere, Java utviklere, front og backend utviklere?

Dere har gjerne selv erfart at det er en stor etterspørsel etter fagkompetanse innen IT-kandidater i Norge og dermed gjør det vanskelig å få nok søkere eller IT-kandidater til deres stillinger.
IT-rekruttering er kompleks og de rette kandidatene med fler års erfaring er meget etterspurt i markedet, så etterspurt at en IT-utvikler gjerne får opp til 4-5 henvendelser pr måned fra forskjellige rekrutteringsselskap.
All rekruttering gjenspeiler hvor mye fagkompetanse som er i markedet, å selvfølgelig etterspørselen og behovet som kunder har for å finne rette IT-kandidater, å det er hevet over en hver tvil at vi har får få IT-spesialister i Norge, noe som kan skape utfordringer både på kort og lang sikt.
Særlig gjerne i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger får vi i Endelig-Mandag tilbakemeldinger stadig fra våre kunder at det er nesten umulig å få søkere til IT-stillinger, så hva kan vi gjøre på kort sikt og hvordan skal dere lykkes med IT-rekruttering?

Vi i Endelig-Mandag ønsker å dele 3 helt konkrete tips med deg som aktivt søker etter flere IT-kandidater og driver med aktiv IT-rekruttering.

1. Tenk «what´s in it for you»

Da tenker vi helt klart på kandidatene sin fordel om å bli bedre kjent med dere og deres selskap.
Sett deg så godt det er mulig inn i kandidatens situasjon hvor hans/hennes kompetanse, erfaring og kunnskap er meget etterspurt i markedet.
Jeg tror at for å lykkes med IT-rekruttering i dag MÅ dere være et selskap som har fokus på: verdier, visjon og hensikt, samt at dere tydelig kommunisere dette til mulige kandidater.
Så har vi i Endelig-Mandag erfart at det veldig viktig at kunder har gode on-boarding planer og strategier som dere presenterer til mulige kandidater.
Det er alltid en «risiko» å skifte jobb å jo bedre dere er til å ta bort «risko» jo enklere er det for kandidater å se «whats in it for me»

2. Tenk teknologi, produkt og tjenester

Hva er deres Key Selling Points? Hvilket fokus har dere på å være oppdatert teknologi? Hvilke produkter og tjenester er det dere tilbyr som gir verdi for deres kunder?
Uten helt klokkeklare svar her vil dere ikke lykkes med IT-rekruttering.
Et klart felles trekk med alle IT-kandidater er at de ønsker å jobbe med teknologi som trigger deres fagkompetanse.
Stort sett alle IT-utviklere for eksempel vi i Endelig-Mandag er i dialog med rangerer teknologi og arbeidsoppgaver og produkt/tjenester høyt når vi skaper den første interessen.
Ikke bare er dette viktig ved utforming av stillingsannonser , men også dialogen dere har med kandidater.
Fokuser på viktigheten av god teknologi og verdier gode løsninger og produkter gjør for deres kunder.

3. Videreutvikling av kompetanse og sertifiseringer.

I en undersøkelse vi har gjort med våre IT-kandidater scorer videreutvikling av kompetanse stort sett alltid innen topp 5 for de viktigste tingene kandidater ser etter hos en ny potensiell arbeidsgiver.
Som du sikkert vet så raser den teknologiske utviklingen raskt av gårde og de som står stille eller tenker at «business as usual» er godt nok faller fort av.
Den farligste utviklingen dere som selskap kan oppleve er at deres ansatte faller bakpå om teknologi og kompetanse.
Fremhev alltid deres fokus på å videreutvikle dere ansatte, vær tydelige med deres kompetanseprogram og fokuset dere har på å hele tiden sertifisere og heve komptanse på alle ansatte.Vi i Endelig-Mandag er eksperter på å attrahere passive kandidater til våre kunder.
Ønsker dere å vite hvordan vi jobber og hvorfor vi sier :Developing great companies ser vi frem til at dere kontakter oss.
Vi i Endelig-Mandag er så sikre på at vi lykkes med IT-rekruttering for våre kunder at vi sier:
Lykkes ikke vi med IT-rekrutteringen, er det ingen kostnad for dere som kunde!

 
 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Utforsk mer

Vil du se hvordan vi endrer rekruttering?

Olav Brunborgs vei 4-6
1396 Billingstad

© Endelig-Mandag | Alle rettigheter forbeholdt | Personvern