Vi blogger om Teknologi Rekruttering IT AI Innovasjon

Å tiltrekke seg de råeste teknologene er vanskelig!

Endelig-Mandag IT rekruttering
Kampen om å tiltrekke seg de råeste teknologene har aldri vært tøffere. Flere kunder opplever at det er så og si umulig å få kvalifiserte søkere gjennom tradisjonelle kanaler. Det er når markedet er sånn at det gjelder å tenke utradisjonelt og nytt.

Del dette blogginnlegget

Det er vanskelig å tiltrekke de råeste teknologene. Å få de rette kandidaten til å søke  på utlyste stillinger er nesten håpløst og meget tidkrevende.

Fakta: Kun 2% av de som er kvalifisert søker på en utlyst stilling.
Kilde: LinkedIn

Å bli akterutseilt på løsninger og teknologi fordi man ikke lykkes med IT-rekruttering kan gi store konsekvenser. Man mister et konkurransefortrinn, mister markedsandeler og blir forbigått av nytenkende konkurrenter.

De som har suksess innen rekruttering utfordrer gårdagens måte å rekruttere på.

Å tenke nytt  kan være avgjørende for å oppnå bedre resultater og tilpasse seg endringer i arbeidsmarkedet. Her er noen grunner til hvorfor man bør vurdere nye tilnærminger til rekruttering:

  1. Skifte i arbeidskraftens forventninger: Yngre generasjoner, som Millennials og Generasjon Z, har ofte forskjellige forventninger og preferanser når det gjelder arbeid. De verdsetter ting som work/life-balance, fleksibilitet, en jobb med mening og muligheten til å utvikle seg. Ved å tenke nytt kan man tilpasse rekrutteringsprosessen for å tiltrekke seg og beholde denne nye arbeidskraften.

  2. Mangfold og inkludering: Det har blitt stadig viktigere for organisasjoner å fremme mangfold og inkludering i arbeidsstyrken. Å tenke nytt når det gjelder rekruttering kan hjelpe med å identifisere nye kilder for talent, eliminere ubevisste bias i ansettelsesprosessen og sikre at flere ulike perspektiver og erfaringer blir representert.

  3. Endringer i teknologi og arbeidsmetoder: Den raske utviklingen av teknologi har påvirket måten vi arbeider på. Det kan være nødvendig å tenke nytt når det gjelder rekruttering for å finne de rette ferdighetene og kompetansene som trengs for å takle digitale transformasjoner og nye arbeidsmetoder.

  4. Konkurranse om talent: I en globalisert og digitalisert verden er konkurransen om talent blitt intens. Tradisjonelle rekrutteringsmetoder kan være begrenset i å tiltrekke seg de beste kandidatene. Ved å tenke nytt kan man utforske alternative kanaler og metoder for å nå ut til talenter og skille seg ut i mengden.

  5. Evne til å tilpasse seg endringer: Arbeidsmarkedet og bransjebehovene endrer seg stadig raskere. Å være åpen for nye ideer og tilnærminger i rekrutteringsprosessen gjør det mulig å raskere tilpasse seg endringer, identifisere nye trender og sikre at man har riktig kompetanse på plass.

Vi opplever til stadighet at  kundene som lykkes med rekruttering i dagens tøffe marked tør å utfordre gårdagens sannheter.  Vår oppgave i Endelig-Mandag er å tilby helt nye teknologiske og innovative løsninger for å løse de utfordringene det er med å tiltrekke de beste teknologene til deres selskap. Vår fremgangsmåte er ikke å jakte jobbsøkere, men å matche kandidat inn til til dere som selskap. 

Vi jobber alltid etter vår visjon: Vi gjør gode selskaper bedre.

 
 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Utforsk mer

Vil du se hvordan vi endrer rekruttering?

Olav Brunborgs vei 4-6
1396 Billingstad

© Endelig-Mandag | Alle rettigheter forbeholdt | Personvern